16 oktober 2022
14:00

Stenungsunds IF

Referat: Karlslunds IF FK - Stenungsunds IF

Karlslunds IF FK vinner årets sista halvlek med 2-0, dock räcker det endast till en poäng då gästerna Stenungsunds IF står för samma siffror från sitt håll i den första halvleken.

Karlslund kommer till start med två U19-spelare på planen, i form av 17-årige Abdulrahim "Abodi" Suleiman och 19-årige Basil Kaluya, två spelare som tidigare under året har fått känna på division 2-fotboll. TIll den andra halvlekens start ska även Karlslund göra ett trippelbyte, där ytterligare en U19-spelare får göra seniordebut i år då den 18-årige Hassan Abdi Hassan spelar sina första minuter i seriespel för herrlaget. Vi får även se 18-årige Adam Kjell från U19-laget hoppa in och spela sin andra match i Division 2 i år.

Det är gästerna Stenungsund som börjar matchen bäst och som alltså också tar ledningen, detta i den 16:e minuten genom en snygg nick inne i straffområdet och som seglar in över Rasmus Forsell i målet. Redan fyra minuter senare ska olyckan vara framme igen då en gäst snappar upp ett tillbakaspel och lägger in bollen i praktiken öppet mål. Tung uppförsbacke för Karlslund med 0-2 redan efter 20 minuter!

Karlslund ska dock jobba sig in i matchen, även om 0-2 står sig till halvtidsvilan. Närmast en reducering i den första halvleken är Ebrima Jaiteh som placerar bollen utanför i ett bra läge.

TIll den andra halvleken görs då det nämnda trippelbytet, och det har nog även sagts ett och annat i halvtidspaus då Karlslund kommer ut med ett högre tempo, större aggressivitet och kraft än i den första halvleken.

Det ska dock dröja till den 68:e minuten då Carl Ekstrand Hamrén når högst på en hörna slagen av Joel Andersson Segerlind och Karlslund recucerar därmed till 1-2. Detta är mittbackens första mål i år och tredje totalt i seriesammanhang.

Karlslund får ännu mer energi efter målet och drar på ytterligare en växel. Det skapas lägen, och det öppnas även upp lite bakåt då Karlslund går för kvittering. I den 90:e minuten studsar en andraboll ut till Lukas Julher som drar på från utanför straffområdet. Bollen flyger in i mål och Julher gör därmed sitt femte mål för säsongen! 2-2 och fullt rättvist efter att båda lagen tydligt haft en halvlek var. Karlslund har några fler lägen att avgöra matchen, men den slutar som bekant 2-2.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Resultatet innebär att laget slutar på en sjätteplats, ett mål ifrån en fjärdeplats. Att Karlslund avslutar med ett kryss kanske ändå är signifikativt för den här säsongen, då laget "vinner" den oavgjorda kolumnen med tio kryss på 26 matcher. Nio segrar och sju förluster noteras också, vilket bland annat betyder att det endast är seriesegrarna Ahlafors IF och serietvåan Lidköpings FK som har förlorat färre matcher än Karlslund under säsongen. Det är också endast två lag som har släppt in färre mål än Karlslund i år, vilka är Lidköpings FK och serietrean IK Gauthiod.